Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Information för Nybörjare
Vårt nybörjarintag sammanfaller med skolstarten för höst- respektive vårtermin. I regel varar intaget ca en månad och sedan stänger vi grupperna. Som nybörjare tränar du i en blandgrupp med barn och vuxna. Blir gruppen tillräckligt stor så skapar vi en grupp med bara nybörjare. Om det som i år är en mindre skara slår vi ihop nybörjarna med dem som har tränat i en eller två terminer.

 

På våra pass tränar vi koordination, allmän motorik, styrka, flexibilitet och kondition. De första passen är relativt grundläggande då vi strävar efter att redan från början lära ut korrekt sparkteknik. Vi tränar sedan sparkar på mittsar redan under nybörjartiden. Vi tränar barfota i långa byxor och t-shirt (eller dobok). Medtag vattenflaska.


Som medlem i Trosa Taekwondo är du indirekt medlem i Svenska Taekwondoförbundet (STF) och Riksidrottsförbundet. Du omfattas av en olycksförsäkring som gäller vid träning, tävling och läger. Just läger är ett återkommande (och helt frivilligt) inslag under en typisk termin. Då får man chansen att träna i mer sammanhängande block och ofta för väldigt kvalificerade gästinstruktörer.

 

Terminen avslutas med en gradering där man får visa upp vad man har lärt sig. För att gradera sig måste man ha betalat terminsavgiften, graderingsavgiften, samt ha en dobok (dräkt). All utrustning finns att köpa hos föreningen till bra priser.

 

Under hösten 2018 tränar nybörjare på måndagar kl. 18:30:-19:30 (Barn) samt på torsdagar kl. 18:30- 19:30 (Barn) i våra lokaler på Bråtagatan. Vuxna tränar direkt efter respektive pass i en grupp med blandade grader. 


Vi rekommenderar dessutom att du gillar vår sida på Facebook (www.facebook.com/TrosaTaekwondo) och går med i Facebookgruppen "TROSA TAEKWONDO (CLOSED)" för att ta del av information vill vill nå ut med snabbt.