Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Terminsstart!
I samband med skolstarten startar också höstterminen för Trosa Taekwondo. Vi kommer naturligtvis att göra vissa anpassningar för att träna säkert, men förhoppningen är att samtliga träningsgrupper ska kunna komma igång med verksamheten.

Vi välkomnar gamla och nya medlemmar med start måndagen den 17:e augusti och mer detaljerade uppgifter om träningsgrupper och tider hittar ni under rubriken "träningstider" i huvudmenyn.

Nybörjarintaget är öppet i fram till och med den 18:e september, varpå vi låser våra grupper. För att få komma och provträna hos oss gör man en anmälan under "medlemsansökan" ovan. Vi har en lägre åldersgräns på 7 år för att träna i våra barngrupper.
Träningen inställd mars ut!
2020-03-12 16:30
Styrelsen har per igår kväll beslutat att ställa in alla träningar under mars månad för samtliga träningsgrupper. Information om hur vi har resonerat hittar ni i det mail som har gått ut till föreningens samtliga medlemmar och målsmän.

Inställda träningar på Sportlovet
2020-02-11 14:36
Under sportlovet v.8 är alla träningar inställda. 
Det gäller med andra ord båda passen på måndag, tisdagspasset, båda torsdagspassen, samt söndagspasset.
Träningstider för vårterminen
2020-01-08 08:39
Vårterminen drar igång den 13:e januari och nedan kan ni se att träningstiderna är ungefär desamma som förra året. Vi har en nyhet på schemat - träningar med mer kampinriktning - som vi rekommenderar alla att prova. 

Måndagar
18:30-19:30 Nybörjare Barn 7-12 år (vita och gula bälten) (Thomas/Lars)
19:30-20:45 Ungdom (13+) och vuxen alla grader (Thomas/Lars)

Tisdagar 
18:30-19:30 Fortsättningsgrupp Barn 7-12 år (Gröna bälten och uppåt) (Jacob)

Torsdagar
18:30-19:30 Barn 7-12 år alla grader (Amanda/Mimmi)
19:30-20:45 Ungdom (13+) och vuxen alla grader (Lars)

Söndagar
16:00-17:30 Kampträning alla grader och åldrar (skydd obligatoriskt) (Lars) NYHET!

Jimmy väntar tillökning i familjen och har då valt bort att ha en fast tid som instruktör den här terminen. Jimmy kommer fortfarande att vara involverad i instruktörsträningar och graderingar, samt hoppa in vid behov som vikarie. Även Håkan Westin kommer att göra inhopp som vikarie när behov uppstår och både Jimmy och Håkan kommer naturligtvis att träna tillsammans med oss under året. Mimmi Carlman, som tränar i vuxengruppen, kommer under våren att assistera främst Amanda för att på så sätt slussas in i instruktörsgruppen. Eftersom våra unga instruktörer lite då och då får mycket att göra med skolan kommer även Emma Wiberg att vikariera i främst fortsättningsgruppen för barn om det skulle uppstå behov.

Vårens instruktörsuppställning är:
Lars Wiberg, 4 Dan
Jacob Wiberg, 3 Dan
Thomas Engström, 2 Dan
Amanda Rix, 1 Dan

Assisterande instruktör:
Mimmi Carlman, 3 Gup

Vikarier:
Jimmy Oscarsson, 5 Dan
Emma Wiberg, 3 Dan
Håkan Westin, 1 Dan
Medaljer i alla valörer till Trosa Taekwondo på SM!
2019-12-10 10:51
Mimmi, Amanda, Seb och Alice med sina medaljer!
Trosa Taekwondo har under den gångna helgen haft en liten trupp på plats i Borlänge för att representera klubben vid SM i Poomsae. Alice Wiberg och Mimmi Carlman som debuterade i den avancerade klassen i respektive åldersgrupp, samt Amanda Larsson och Seb Eklund som tävlade i nybörjarklassen.

Först ut på Mattan var Alice Wiberg som kände sig väldigt peppad att mäta krafterna med mer avancerade utövare. Alice visade inga tecken på nervositet och hade siktet inställt på seger. Det var jämnt efter första mönstret, men i omgång två säkrades guldet och därmed var klubbens första medalj för dagen bärgad.

Därefter var det dags för Mimmi som på kort tid hade varit tvungen att lära sig två nya mönster. Självklart lottades de nya mönstren i omgång 1 och 2 och Mimmi visste att hon hade en tuff uppgift framför sig. Hon dras dessutom med en skada i lårets baksida som hämmar hennes annars så höga och fina sparkar. Mimmi inledde fint och var i ledning efter första mönstret, men fick tyvärr alldeles för bråttom i mönster två, vilket kostade både guld- och silvermedaljen. Mimmi fick för dagen nöja sig med bronset, men visade att det finns stor potential om hon får nerverna under kontroll och lite mer rutin.

Både Alice och Mimmi tävlade senare i par tillsammans med lagkompisar från KSA Västerås/PTE och lyckades där ta hem varsin silvermedalj!

I nybörjarklassen var det debut för Seb Eklund, medan Amanda Larsson har lite mer rutin. I nybörjarklassen får man välja mönster mellan 1 och 5 och man kan säga att ju lägre mönster, desto lättare är det att minimera antalet tekniska misstag. Man kan alltså ta det säkra före det osäkra och välja mönster 1 och 2 och därmed skaffa sig en fördel mot de utövare som väljer svårare mönster. Både Amanda och Seb resonerar annorlunda och vill göra svårare mönster helt enkelt för att det är roligare och det uppmuntrar vi ledare till. Trots att Amanda valde svårare mönster än de flesta andra i startfältet så låg hon inför sista startande på en 3:e plats. Tyvärr blev hon nätt och jämnt nerpetad av en startande som mycket riktigt körde mönster 1 och 2, men riktigt nära medalj. Seb valde samma mönsterkombination och kommer med lite mer rutin också klättra högre i resultatlistan. Amanda och Seb tävlade också i par och där fick man med sig en guldmedalj hem till prisskåpet!

Sammanfattningsvis fick Trosa Taekwondo med sig 5 medaljer på 4 utövare - 2 Guld, 2 Silver och 1 brons fördelade så här:

GULD 
Alice Wiberg - Avancerad Minior, Individuellt dam
Amanda Larsson/Seb Eklund, nybörjare par

SILVER
Alice Wiberg/Edvin Segerud (KSA Västerås/PTE), Avancerad minior, par
Mimmi Carlman/David Chan (KSA Västerås/PTE), Avancerad junior, par

BRONS
Mimmi Carlman, Avancerad junior, Individuellt dam

Cajsa dominerade i Gripen Cup!
2019-11-11 11:39
Cajsa Blick var under den gångna helgen i Malmö för att tävla i Gripen Cup. Cajsa har inte haft de bästa förutsättningarna i sina förberedelser då vi inte har särskilt många sparringpartners till henne i klubben. Lite "sista minuten"-förberedelser på de senaste träningspassen, lite tips från coachen från distans ihop med Cajsas fina inställning skulle ändå räcka långt.

I Semifinalen ställdes Cajsa mot en tjej från Limhamns Taekwondo och var lite "orörlig". Trots det så plockade hon sina poäng och kunde vinna matchen med väldigt komfortabla 25-7. 

I finalen väntade ytterligare en tjej från Limhamn och eftersom Cajsas mamma Annika har för vana att filma matcherna och sedan skicka dem till coachen på hemmaplan för tips, så var det en mycket mera rörlig och aktiv Cajsa som kom ut på mattan. Väldigt snabbt gick Cajsa upp till ledning 23-3 och då bryts matchen på grund av teknisk överlägsenhet. (Point gap 20 poäng eller mer).

Detta var Cajsas andra raka guld och den fina formen håller i sig!

Både Cajsa och klubben vill tacka Peter Eek från Baekdusan för fin coachning på plats.
Nyheter från våra grupper
Poomsae Team Elite Sweden, 21/08 14:00 
Poomsae Team Elite Sweden, 07/08 11:37 
Poomsae Team Elite Sweden, 04/07 15:47 
Poomsae Team Elite Sweden, 03/07 15:48 
Poomsae Team Elite Sweden, 03/06 23:10 
Poomsae Team Elite Sweden, 19/05 16:23