Nybörjarintaget börjar v.3!
Trosa Taekwondos nybörjarintag startar v.3 och som nybörjare kan du provträna 2 ggr innan du fattar något beslut om fortsatt träning. Vi har verksamhet för barn från 7 år och ungdomar/vuxna. 


Nybörjare tränar på söndagar 13-14 (med start v.3) I en åldersblandad grupp där man med fördel kan träna barn/förälder. Sedan finns det rena barn- och vuxenpass om man vill ha fler träningstillfällen per vecka.


Anmäl intresse via vårt formulär:

För mer information till nybörjare klickar ni på "Nybörjarinformation" i toppmenyn.

Vad väntar ni på?

För att se hur det kan se ut när vi tränar kan ni titta på det här videoklippet:


Sportlov - inställda pass
2017-02-16 22:38
Alla vet förstås att det kommande vecka är Sportlov. Många reser bort under lovet och så även några av våra instruktörer.
För Trosa Taekwondo innebär det som vanligt att vi ställer i alla ordinarie pass med start på lördag (18:e feb), fram till och med nästa lördag (25:e feb). Nästa pass är alltså nybörjarpasset på söndag den 26:e februari.
Träningsläger/öppethus 18/3 med middag och filmkväll!
2017-02-15 10:14

Varmt välkomna till taekwondolägret som kommer ge dig en massa skratt, svett, gemenskap och förhoppningsvis en ordentlig träningsvärk!

Lägret är öppet för alla åldrar (minst 7år) och grader, medlem eller icke medlem. Vi uppmanar Er att ta med vänner och kompisar som vill vara med och testa träna taekwondo eller kanske har provat tidigare och vill ge det ett försök igen. Den som tar med flest kompisar får ett pris..!


Vi avslutar lägret med gemensam middag (Vi vuxna grillar hamburgare) och filmvisning i dojangen.


Preliminärt schema: 
10:00 – 11:00 Uppvärmning och grundtekniker
11:00 – 11:15 Fruktstund
11:15 - 12:30 Traditionell Taekwondo träning
12:30 – 13:30 Lunch (Var och en fixar sin egen lunch)
13:30 – 14:30 Uppvisning av Trosa Taekwondos avancerade elever
14:30 – 15:30 Prova på kamp & poomsae
15:30 – 16:00 Avslutning med hoppande sparkar och flygande tekniker samt krossar för dem som vågar prova
16:00 – 18:00 Duscha och ombyte, Spel för barnen i klubbrummet.
18:00 - Middag och film
22:00 Hemgång

(Vissa ändringar i schemat kan ev. ske)


Lägret kostar 100:- per person och då ingår träning hela dagen, frukt samt middag.

Anmäl dig till info@trosatkd.se, till Thomas Runfeldt, Thomas Engström eller Marcus Rix.

Fina resultat på Nordiska Mästerskapen!
2017-01-30 21:25
Simon, Emma, Jacob och Hampus
Under den gångna helgen har aktiva från Trosa Taekwondo tävlat i de Nordiska Mästerskapen i kamp och poomsae. Deltagare i kamp var Hampus Sandström och i Poomsae Simon Hofvander, Emma Wiberg och Jacob Wiberg.
Först ut var Hampus, som nu gör debut i den avancerade klassen för kadetter. Han har tävlat mycket som nybörjare (upp tom blåa bälten, 5 Gup) och antingen vunnit eller varit i final i nästan alla sina starter. Han var nu redo att mäta krafterna mot de allra bästa i Norden och lagom till NM har WTF dessutom passat på att uppdatera regelverket. I korthet premierar man sparkar mot väst (2 poäng) och så vill man få bort ett alltför överdrivet benfäktande. Det finns inget direkt direktiv att ge fler poäng för slag, men det verkar i alla fall bli det som regelförändringen kommer att föra med sig. Hampus fick en sen starttid och många timmars nervös väntan innan det äntligen var dags för match. Väl på mattan blev Hampus lite tagen på sängen över motståndarens taktik att i princip bara slå mot västen. Domarna kändes väldigt "trigger happy" och gav gärna poäng för slag. I andra ronden var Hampus lite mer "med på noterna" men debuten slutade med en förlust 20-8. Hampus och vi är en lärdom rikare och vi har redan börjat träna mer slagtekniker på passen.

På söndagen var det dags för våra landslagsutövare att tävla i poomsae. Simon och Emma tävlade individuellt, i par och i lag. Individuellt finns de bästa utövarna just nu i Danmark där speciellt juniortjejerna tillhör några av de bästa i Europa. Det blev väldigt tufft motstånd och varken Simon eller Emma tog sig vidare från sina respektive omgångar, men presterade bra och lärde sig massor. Däremot var deras respektive lag mer framgångsrika. Simon tävlade tillsammans med Alexander från PTE och Simon från Haga och belönades med ett silver för sin insats. Emma tävlade tillsammans med Alicia och Nora från PTE och efter två stabila mönster fick de också en varsin silvermedalj runt halsen. Det var inte långt upp till guldet.

Jacob hade också en tuff dag individuellt och placerade sig på en för honom relativt blygsam 8:e plats. Revanschsugen fick han chansen direkt i klassen efter tillsammans med Ellen från PTE. Jacob och Ellen tog bronset med klar vittring på silvermedaljen och det relativt nykomponerade paret blir bättre och bättre för varje tävling.

Totalt kan vi summera NM med att vi fick se fina prestationer från både Hampus och våra poomsaeutövare och att vi redan i vårt första NM tar hem tre medaljer och en hel påse med lärdomar hem till dojangen. Speciellt bra känns det att vi har lyckats engagera Danmarks fd förbundskapten som ny huvudtränare för pooomsaelaget.

SILVER
Emma Wiberg (lag, dam, junior)
Simon Hofvander (lag, herr, junior)

BRONS 
Jacob Wiberg (Par, herr, kadett)
Resultat French Open
2017-01-17 10:56

Årets tävlingssäsong fick en flygande start. Emma och Jacob var tillsammans PTE och 500 andra tävlande på plats i Frankrike för årets första A-klass tävling.

Jacob var först ut i lag tillsammans med Fredrik (PTE) och Marcus (DK) och två fina mönster senare hade de bronsmedaljen runt halsen. Ett nykomponerat lag som kommer att tävla mer tillsammans, närmast i Belgien. Jacob tävlade också individuellt och visade upp väldigt stabila mönster som belönades med 6:or av domarna. Jacob får avdrag för att han inte sparkar sk "sky kicks", men lyckades ändå ta sig till semifinal i ett väldigt bra startfält. Väl där slutade French Open med en 10:e plats och han missade finalplatsen med en hårsmån. Ett väldigt bra resultat och Jacob ökade på sina chanser att få representera Sverige på EM.

Emma hade ett urstarkt startfält i sin klass. EM- och VM-medaljörer, såväl som ett antal landslagsutövare från hela Europa skulle göra upp om medaljerna. Emmas "hatmönster" Keumgang klarades av utan större missar och även Chill Jang gick bra. Emma fick vänta länge för att se om det skulle räcka till semifinal. Tyvärr missade hon precis avancemanget denna gång då hon placerade sig 28:a av 48 deltagare. Mycket bra jobbat i hennes internationella debut (borträknat Copenhagen Open).

Totalt 8 tävlande från PTE lyckades med bedriften att ta tre medaljer i den hårda konkurrensen. 2 brons och 1 Guld. Närmast väntar Nordiska Mästerskapen i slutet av januari dit PTE skickar en stor trupp med bland andra Emma, Jacob och Simon från Trosa Taekwondo.

Dan- och gupgradering
2017-01-09 10:42
Frv: Lars, Thomas Engström, Amanda, Isabella, Thomas Runfeldt och Jimmy

Trosa Taekwondo har blivit med två nya svartbälten! Det var dags för Thomas Runfeldt och Thomas Engström att bekänna (svart) färg efter flera månaders målmedveten träning.

I samband med Dangraderingen hade vi även en uppsamlingsgradering för dem som missade vårt ordinarie tillfälle förra terminen. Amanda Rix gjorde ett försök att ta sitt första svarta streck på sitt röda bälte (3:e Gup).


Alla kandidater testades på sparker i fyra riktningar, mönster, självförsvar, terminology, sparring och krossar. Thomas och Thomas har kämpat på under hösten och julledigheten tillsammans med vårt elitlag och även om mönsterträningen kanske inte är det som legat närmast hjärtat för någon av dem så märkte examinator Jimmy Oscarsson tydliga framsteg. Amanda har tränat och tävlat med elitlaget under hösten och hennes mönster höll toppklass.


Vad gäller självförsvaret så fick vi se väldigt underhållande och effektiva tekniker som levererades med stor pondus och inlevelse från samtliga kandidater.


Sparring och krossar klarades galant och samtliga blev godkända till sina nya grader!


Med på graderingen var även Isabella Westin, som agerade sparringpartner och allmän slagpåse till Amanda. Hon var så övertygande att det bestämdes att hon fick göra ett försök till grönt bälte (8:e Gup) som hon klarade utan problem.

Vi på Trosa Taekwondo framför våra varmaste gratulationer och välkomnar Thomas och Thomas in i svartbältesklubben!

Nyheter från våra grupper
Pure Sports "Fit as a fighter", 19/10 17:08 
Trosa Kickboxning, 19/10 17:07 
Pure Sports "Fit as a fighter", 28/09 17:04 
Trosa Kickboxning, 17/08 17:08 
Pure Sports "Fit as a fighter", 17/08 16:01 
Trosa Kickboxning, 17/05 10:07