Terminsstart!
Trosa Taekwondos hösttermin startar den 20:e augusti med verksamhet för nya och gamla medlemmar!


Höstterminen drar igång igen när skolorna börjar och det går redan nu att försäkra sig om en plats genom att anmäla intresse via vårt formulär.För mer information till nybörjare klickar ni på "Nybörjarinformation" i toppmenyn.

För att se hur det kan se ut när vi tränar kan ni titta på det här videoklippet:


Regelförändringar Kyorugi
2017-09-20 08:41
STU har ansökt om och fått beviljat att återinföra huvudträff i de flesta tävlingsklasserna, med undantag för minorer. Det innebär att det från och med Svenska Cupen 1 och Dala Cupen blir tillåtet för avancerade kadetter och master-klass, samt nybörjare i kadett, junior och senior klass att sparka i huvudet. 

I de fallen kommer det att vara fråga om sk "semikontakt", dvs sparken får träffa, men inte vara för hård. En hård träff bestraffas med Gam-Jeon (+1 till motståndaren) och vid en så hård träff att motståndaren inte kan fortsätta, bestraffas sparken med diskvalificering och vinst till motståndaren. Vid oklarheter kommer bedömningarna göras i samråd mellan domaren och matchläkaren. Avancerade juniorer och seniorer får liksom tidigare sparka mot alla poängområden med fullkontakt.

Regelförändringen kommer till genom en längre tids förarbete och innebär att svenska taekwondoregler harmoniseras mot hur det ser ut internationellt. 

För Trosa Taekwondo innebär detta att vi kommer att jobba mer med höga sparkar även för våra yngre medlemmar, för att säkerställa att våra elever kan sparka mot huvudet med god kontroll och minimal risk för skada för motståndaren.
Jacob tilldelas stipendium från Stiftelsens Solbacka!
2017-09-18 22:14
Efter en intensiv tävlingsvår, som kröntes med EM på Rhodos sökte Jacob Stiftelsen Solbackas Utbildningsstipendium. 
Stipendiet tilldelas unga idrottare som studerar på grundskola, gymnasium eller universitet. Man åberopar idrottsliga meriter, samt studieresultat. Dessutom ska man naturligtvis motivera sin ansökan i ett brev till stiftelsen. Jacob blev en av stipendiaterna för 2017 och blev förstås väldigt glad för det. Utbildningsstipendierna är på 10 000 kr och delas ut i samband med SörmandsGalan i Eskilstuna.

Stort grattis Jacob önskar vi på Trosa Taekwondo!
Teminsavgifter
2017-09-17 11:10
Nu är terminsavgifterna fakturerade. Fakturan betalas så snart som möjligt eller senast förfallodagen.

Ni fakturorna i er mailbox och om ni inte har fått någon så innebär det sannolikt en av två saker:

1. Vi har inte fått in någon anmälan. Åtgärdas genom att formuläret medlemsansökan fylls i.
2. Mailadressen ni uppgav vid er ursprungliga anmälan gäller inte längre. Åtgärdas genom att ni skickar mail till info@trosatkd.se med en uppdatering.

För er som var med oss även förra terminen är det bara en träningsavgift som ska betalas denna gång och för nya medlemmar tillkommer årsavgiften för kalenderåret 2017.
Föreläsning av Taekwondomästaren Arkan Asaad
2017-09-05 08:09
I samarbete med Trosa Taekwondo kommer författaren, föreläsaren och taekwondoutövaren Arkan Asaad till Trosa Kvarn den 26:e september.

Den 26 september kl. 19.00 kommer författaren, den sociala entreprenören och taekwondomästaren Arkan Asaad till Trosa kvarn för att prata om sitt författarskap och om sitt engagemang mot hederskultur och tvångsäktenskap. 


Arkan har föreläst för ca 600.000 ungdomar genom åren och blivit prisad som social entreprenör för sitt arbete kring tvångsäktenskap och rätten att få välja sitt liv via organisationen "Right2Choose". 

Arkan Asaad är även flerfaldig svensk mästare i taekwondo och har representerat Sverige i VM.

 

Innan Arkans föreläsning kommer Trosa Taekwondo berätta om sin verksamhet och elever i klubben kommer att visa upp olika taekwondotekniker.


Välkomna!

Ändrade tävlingsregler i Poomsae
2017-06-28 12:34
Kyorugi-VM pågår i Korea och i sambands med det passade WTF på att hålla en sk General Assembly. På den fattades en hel del beslut som berör stora delar av vår tävlingsverksamhet i Poomsae.

  • Kadetter (U14) tävlar numera med T6-P4, samt Bee-gak 1.
  • Juniorer (U17) tävlar med T6-P5, samt Bee-Gak 1 och 2
  • Seniorer (U30) tävlar med P1-P8, samt Bee-Gak 1-3
  • Senior 2 (U40) tävlar med P1-P8
  • U50 klassen tävlar med P1-P8
  • U60-O65 konsolideras till en klass (O50) och tävlar med P1-P8
Det här kommer att innebära att vi måste lägga om träningen ordentligt, eftersom Bee-gak mönstren är väldigt "akrobatiska". Mer fokus på hopp- och snurrtekniker med bibehållen kontroll, samt tidigare start för mönsterträning rent allmänt, eftersom man som U14 måste kunna mönster som idag motsvarar 5 Dan. Det kommer helt säkert också att påverka våra graderingskrav, eftersom man måste kunna fler mönster som svartbälte än vad som krävs idag.

Här kommer ett par länkar till Bee-Gak 1 och 2 om ni vill börja tjuvträna under sommaren. 

(Bee-gak 1, 2 och 3 kommer under 2018 vara så kallade uppvisningsmönster och införs officiellt på VM 2020)
Nyheter från våra grupper
Poomsae Team Elite Sweden, 21/08 14:00 
Poomsae Team Elite Sweden, 07/08 11:37 
Poomsae Team Elite Sweden, 04/07 15:47 
Poomsae Team Elite Sweden, 03/07 15:48 
Poomsae Team Elite Sweden, 03/06 23:10 
Poomsae Team Elite Sweden, 19/05 16:23