Nybörjarintaget börjar v.3!
Trosa Taekwondos nybörjarintag startar v.3 och som nybörjare kan du provträna 2 ggr innan du fattar något beslut om fortsatt träning. Vi har verksamhet för barn från 7 år och ungdomar/vuxna. 


Nybörjare tränar på söndagar 13-14 (med start v.3) I en åldersblandad grupp där man med fördel kan träna barn/förälder. Sedan finns det rena barn- och vuxenpass om man vill ha fler träningstillfällen per vecka.


Anmäl intresse via vårt formulär:

För mer information till nybörjare klickar ni på "Nybörjarinformation" i toppmenyn.

Vad väntar ni på?

För att se hur det kan se ut när vi tränar kan ni titta på det här videoklippet:


Malmö Open 2017
2017-04-22 23:02
För er som inte hade möjlighet att se livesändningarna på facebook kommer här ett sammandrag från Malmö Open, signerat coacherna Thomas och Johan.

Bra kämpat av killarna idag! Hampus vann sin första match med 4-3 och tog sig till semi. Bra match av Hampus i semin som tyvärr slutade med att Hampus fick se sig besegrad med 4-6 av en längre motståndare. Brons till Hampus!

Sedan var det Wilmers tur att hoppa upp på mattan mot en motståndare från Danmark. Wilmer hade bra inställning och bra energi men motståndaren var mer erfaren och kunde vänta in Wilmers attacker och ta poäng på kontring. Matchen slutade 16-9. 

I Emils grupp var tre fighters anmälda och Emil lottades direkt till final. Motståndaren var en kille från Danmark med 2 poom. Väldigt jämn match där Emil ledde med 2 poäng när det var 10 sekunder kvar och motståndaren fick in en pitchchagi (2 poäng). Matchen till gick till Golden Point, som inte gav några poäng utan den bröts efter full tid. Emil fick med sig silvermedalj då han hade färre registrerade västträffar i GP-ronden.

Summerat tar vi med oss två medaljer hem och tonvis med erfarenhet. Nu laddar vi för tävling i Åkersberga om två veckor!

//Coacherna

Påsklovsträning
2017-04-08 09:09
Så här blir träningen under lovet:

Söndag 9/4: Träning enligt schema
Måndag 10/4: Träning 19:00-20:15 (OBS! Tiden)
Onsdag 12/4: Träning enligt schema
Skärtorsdag: Ingen träning
Påskdagen: Ingen träning
Annandag påsk: Ingen träning
Jacob uttagen till EM i poomsae
2017-03-22 09:37
Jacob med sina två medaljer från Belgian Open
Uttagningarna till EM på Rhodos i maj är nu klara och Jacobs fina tävlingsresultat under 2016, som han har följt upp under inledningen av 2017, gav utdelning. 

Jacob är uttagen till EM laget individuellt och i par tillsammans med Ellen Bökman från KSH. Det blir Jacobs första mästerskap och samtidigt det sista som kadett, eftersom Jacob blir junior nästa år.

Samtidigt fick vi besked om att Emma och Simon, som har tävlat i varsin lagkonstellation, inte kommer med i EM-truppen. För Emmas del handlar det om att en av hennes lagkamrater (Alicia Brännback, KSA Västerås/PTE) är uttagen i två andra kategorier. ETU har satt ett tak vid deltagande i två kategorier för sk "Recognized poomsae" och förbundet har gjort bedömningen att Sveriges medaljchanser är större om Alicia tävlar individuellt och i par. Emma (och laget) är däremot uttagen till VM i Beach Poomsae som går av stapeln tidigare under EM-veckan, också på Rhodos. Det återstår att se om Emma åker på den tävlingen.

Simon har en liknande situation gällande "sitt" lag i det att Alexander Pehrman har valt att hoppa av sitt landslagsuppdrag. Eftersom Simon blev uttagen i landslaget tillsammans med Alexander (och Simon Gustafsson från Haga), så faller tyvärr hela laget ur landslaget.
Belgian Open (G-klass)
2017-03-22 09:14
Emma, Simon och Jacob åkte till Belgien för att mäta krafterna med Europaeliten i Poomsae. Alla tävlade individuellt, i par och i lag i Belgian Open under vad som blev en av de hittills längsta tävlingsdagarna (slut vid midnatt).
Med de förutsättningarna - långa väntetider, teknikstrul , matbrist etc - var det inte världens enklaste sak att vara på topp hela dagen. Våra tävlande bjöd detta till trots på fina prestationer i alla tävlingsklasser. Först ut under dagen var alla "Team"-klasser. Jacob tävlade tillsammans med Fredrik Palmqvist från PTE och skulle dessutom ha haft sällskap av en dansk kille som de har tävlat tillsammans med förut. Tyvärr insjuknade han och vi fick leta fram en ersättare på plats. En jätteduktig spansk kille fick med kort varsel hoppa in i laget och killarna kämpade hårt med att synka teknikerna med en spanjor som inte pratade någon engelska. Inte världens enklaste uppgift, men de fick tillslut i hop det så pass bra att de kunde utmana om guldet. Nu slutade det med ett silver, efter massor av teknikstrul, märkliga bedömningar och konstiga domarpoäng. För juniorlagen där Emma tävlar med Nora Hahr och Alicia Brännback från PTE och Simon med Alexander Pehrman (PTE) och Simon Gustafsson (Haga) gick det något bättre rent "synkromässigt", men i ett tufft startfält slutade man utanför medaljplats.

I parklasserna lyckades Jacob, tillsammans med Ellen Bökman från PTE så bra att de lite överraskande tog brons, endast 0.01 poäng från silvret! Emma och Simon gjorde en bra insats, men fastnade lite i mattan, vilket gav teknikavdrag och ett missat avancemang till finalen.

De individuella klasserna låg ca 4 timmar efter tidsschemat och vid det här laget var alla både trötta och hungriga. Med höga startnummer var det dessutom lång väntan även när tävlingen väl var igång. Simon gjorde sin bästa individuella start och var en hårsmån från att ta sig vidare till semifinal (0.01 poäng ifrån). Emma presterade också bra, men även hon missade knappt avancemang från grundomgången. 

Jacob hade något bättre förutsättningar med tidigt startnummer och låg efter semifinalen 3:a, vilket innebar medaljvittring. Lång väntan på final tillsammans med lite nervositet gjorde att Jacob missade lite i första finalmönstret. Finalgruppen var så otroligt jämn att man inte hade råd med det om man ville vara med i kampen om medaljerna och Jacob slutade 6:a
Populärt vårläger!
2017-03-20 21:19
Den gångna helgen var det äntligen dags för vårlägret! Vädret var det inget fel på och inte heller uppslutningen. Drygt 30-talet medlemmar ville träna, leka, äta och titta på film. Dessutom hade några av dem med sig vänner som gjorde att vi räknade in ca 40 personer i dojangen.


Schemat för dagen var att vi började med grundläggande tekniker. Under dagens följande pass byggde vi stegvis på svårighetsgraden och avslutade dagen med hoppande och snurrande tekniker, samt krossar för dem som ville prova på.


Våra avancerade elever Amanda Rix, Emil Runfeldt och Hampus Sandström bjöd dessutom på uppskattade demonstrationer av de två tävlingsmomenten inom WTF Taekwondo - kamp och poomsae (mönster). Amanda tävlar flitigt i poomsae, medan Emil och Hampus tävlar i kamp. Nu fick de visa upp sina talanger inför en intresserad publik.


Träningslägret avslutades med gemensam grillning, biovisning och spel i klubbrummet.

Vi ledare vill passa på att tacka alla som var med och verkligen gav järnet med ett leende på läpparna hela dagen.

Nyheter från våra grupper
Pure Sports "Fit as a fighter", 19/10 17:08 
Trosa Kickboxning, 19/10 17:07 
Pure Sports "Fit as a fighter", 28/09 17:04 
Trosa Kickboxning, 17/08 17:08 
Pure Sports "Fit as a fighter", 17/08 16:01 
Trosa Kickboxning, 17/05 10:07