Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till en ny termin!
Vårterminen startar måndagen den 14:e januari och vi öppnar därmed för intag av nya medlemmar. Nybörjare barn 7-12 år tränar måndagar och torsdagar 18:30-19:30. Ungdomar över 13 och vuxna tränar måndagar och torsdagar 19:30-20:45.

Anmäl intresse genom att klicka på medlemsansökan i toppmenyn.

Välkomna!


Tillbaka till skolan OCH träningen!
2018-11-03 14:18
Njut av höstlovets sista dagar och tvätta doboken inför nästa veckas träningspass. En liten schemaändring smyger vi in i det att nybörjarbarn och fortsättningsbarn kommer att träna på ett gemensamt pass på torsdagar 18:30-19:30, förutom de pass som är måndag, respektive tisdag. I övrigt ser schemat ut precis som före lovet.

Välkomna! 
Tävlingshelg på gång
2018-10-22 22:28
Nu till helgen har vi inte mindre än åtta deltagare uppe på mattan i olika tävlingsdiscipliner.
Ner till Malmö och Gripen Cup åker Alice Lagergren och Cajsa Blick för att tävla i kamp. Åt andra hållet, närmare bestämt Borlänge, åker Simon Hofvander, Amanda Rix, Mimmi Carlman, Alice Wiberg, Mathilda Wahlström och Amanda Larsson för att tävla i poomsae.

Stort "lycka till" från Trosa Taekwondo!
Träning under höstlovet v.44
2018-10-19 18:49
Under v.44 är det som bekant höstlov. Vi kommer inte att ta helt ledigt då, men slå ihop alla pass så att de hamnar på torsdagen. Det innebär:

Barn alla grader 18:30-19:30
Vuxna alla grader 19:30-20:45

Övriga pass utgår.

Och ja, höstlovet är ett utmärkte tillfälle att stretcha.
Ny verksamhet i våra lokaler - Zumba fitness
2018-09-01 19:50
Med start den fredagen den 21/9 kommer vi att ha en ny verksamhet i våra lokaler. Det är Yessica Lundström som kommer att starta upp Zumbafitness och här följer en presentation av verksamheten och Yessica själv.

Vad är Zumba Fitness?

Zumba Fitness är en form av gruppträning som startade 2001. Ett konditionspass baserad på latinmusik, som bl a salsa, merengue, cumbia och reggaeton. En grymt rolig träningsform som passar alla och bränner massor av kalorier utan att du tänker på det! Du som gillar att dansa eller vill lära dig att få i hop ben och armar i takt till musiken. Kom! Inga förkunskapskrav. Alla hänger med och svettas till underbar musik som gör att hela själen rycks med! 

Vad är Jallabina?

Jallabina är ett mixat konditionspass med dans och musik från Mellanöstern. Högintensiva fitnessrörelser blandas med långsammare magdansövningar som som fokuserar på muskelträning, flexibilitet och smidighet. Detta pass har inga förkunskapskrav och passar alla! Mycket fokus ligger på mage, höfter och axlar! Passet delas i två block á 25 min och en kort paus emellan för att hämta andan! 

Alla våra pass riktar sig till vuxna men det går absolut bra att ta med sig sina barn! Bara de håller sig sysselsatta med något och inte springer runt i lokalen under klasserna!

Vem leder klasserna?

Yessica heter jag. Danspedagog och dansare, med inriktning jazz och modernt. 2007 började jag dansa salsa och blev fast i latinvärlden. Har dansat i diverse grupper och drivit dansförening för barn & ungdomar under många år. Startade upp Zumba Fitness i Södertälje 2010 vilket blev en succé. Förra året tog jag även licens för Jallabina och haft dansklasser på Actic Sydpoolen sedan 2010. 
Jag längtar så mycket efter att få köra igång klasser här i Trosa. Jag är övertygad om att vi kommer ha så KUL! 

Så...

SAVE THE DATE!!! 

GRATIS PROVA PÅ! Fredagen 21 september "Fitness Fridays" . 
Ett bra tillfälle att komma och prova på båda passen och känna efter vad som passar bäst!

Var? 

Vi kör i TrosaTaekwondos lokal på Bråtagatan 8 A

17-18 Jallabina
18-19 Zumba Fitness

Varmt välkomna då!
Nya svarta grader på Trosa Taekwondo
2018-08-19 16:07
Sommaren har bjudit på relativt många träningspass för dem som har målsättningen att stiga i graderna. I år fick dojangen rejäl konkurrens av sol och bad, men 4 tappra svartbältare och en svartbältesaspirant har tränat på under sommaren. Den 11:e augusti var det äntligen dags att se om träningen givit utdelning.

Inför Jimmys granskande ögon skulle Lars, Emma, Simon, Jacob och Amanda visa upp:

Grundteknik (2 eller fler efterföljande sparkar med korrekt teknik och kontroll)
Mönster
Självförsvar/enstegssparring
Sparring
  2 mot 1, 3 mot 1 (1 rond)
  1 mot 1 10 ronder
Krossar

Två timmar senare kunde Jimmy nöjt konstatera att alla klarade sig till sin högre grad och för Amanda innebar det att hon får snöra på sig det svarta bältet, 1 Dan. En annan milstolpe som passerades var att Lars tog 4:e dan, vilket är Taekwondons första mästargrad. Emma, Simon och Jacob klarade alla graderingen till 3:e Dan och nu börjar den tre år långa väntan (och träningen förstås) till 4:e Dan.

Med på graderingen var även Håkan Westin, som innan dagen var slut skulle bli tilldelad 2 Gup för sitt fina träningsfacit under våren och sommaren, samt att han mer eller mindre utförde alla krav upp till svartbälte genom att vara graderingspartner till de övriga som annars hade varit udda antal. 

Stort grattis till allihop!

Nyheter från våra grupper
Poomsae Team Elite Sweden, 21/08 14:00 
Poomsae Team Elite Sweden, 07/08 11:37 
Poomsae Team Elite Sweden, 04/07 15:47 
Poomsae Team Elite Sweden, 03/07 15:48 
Poomsae Team Elite Sweden, 03/06 23:10 
Poomsae Team Elite Sweden, 19/05 16:23