Terminsstart för nya och befintliga medlemmar v. 34
Trosa Taekwondo har som vanligt nybörjarintag i samband med skolstarten v. 34. Barn och vuxna tränar tillsammans på söndagar kl. 11:00-12:00 i våra fina lokaler på Bråtagatan 8 A. Samma vecka startar vår aktivitet för barn i förskoleåldern (4-6 år) "minikids" som tränar på söndagar 10:15-11:00.

Anmäl intresse via vårt formulär:

För mer information till nybörjare klickar ni på "Nybörjarinformation" i toppmenyn.

Vad väntar ni på?

För att se hur det kan se ut när vi tränar kan ni titta på det här videoklippet:


Lyckad gradering!
2016-08-20 20:11
Från vänster: Mikael Österlund, Oliver Österlund, Jacob Wiberg, Daniel King, Jimmy Oscarsson, Emma Wiberg, Lars Wiberg och Amanda Rix
Idag var det dags för vår alldeles egna master Jimmy Oscarsson, 4 Dan, att göra sin debut som svartbältesexaminator. Till sin hjälp vid bedömningarna hade han Mikael Österlund, 2 Dan, som alltså redan gått igenom denna prövning två gånger.

Under ledning av Lars fick våra kandidater Amanda Rix (graderade till rött bälte), Oliver Österlund, Jacob Wiberg, Emma Wiberg och Daniel King visa upp sina breda kunskaper i taekwondo. Momenten som kontrollerades var sparkar i 4-riktningar, mönster, självförsvar, terminologi, sparring och krossar.

Examinatorerna var nöjda med vad de fick se och alla fick en ordentlig återkoppling när alla moment var avklarade. Alla godkändes till sin nya grad och för Oliver innebar det att han fick snöra på sig sitt efterlängtade poombälte, som alltså är svart bälte för barn och ungdomar under 15 år.

Totalt blev facit detta:
Amanda Rix, 4 gup
Oliver Österlund, 1 Poom
Jacob Wiberg, 2 Poom
Emma Wiberg, 2 Dan
Daniel King, 2 Dan

Grattis till de nya graderna!


Svartbältesgradering 20:e augusti
2016-08-16 10:19
Oliver från en av sina första tävlingar i svenska cupen
Från och med Höstterminen 2016 utbildar Trosa Taekwondo sina svartbälten internt. Vi har sedan starten 2009 justerat graderingssystemet så att det gradvis utvecklar eleverna för att de en dag ska nå svart bälte i Taekwondo.

Denna utveckling har skett med stor hjälp och under överseende av Mudo Academys stormästare Ji-Pyo Lim, 7 Dan och nu är vi äntligen redo att stå på egna ben även gällande examineringen.

Nu har det åter blivit dags för en av föreningens ursprungsmedlemmar att göra ett försök att ta det åtråvärda svarta bältet. Oliver Österlund har varit med föreningen från vitt bälte och har via åtskilliga graderingar och bland annat SM-guld gjort sig redo för den stora dagen. Även vår instruktör Thomas Runfeldt ska göra ett forsök att gradera för 1:a svarta bältet (1 Dan). På lördag är det dags och de får sällskap av några elever som fortsätter sin svarbältesresa genom att ta 2:a Dan/Poom, nämligen Daniel King, Emma Wiberg och Jacob Wiberg.

Examinator är Jimmy Oscarsson, 4 Dan, assisterad av Mikael Österlund (ja, Olivers pappa...!), 2 Dan. Graderingsförättare är Lars Wiberg, 3 Dan, alla kukkiwon-certifierade svarbälten.
Rapport från sommarläger i Danmark
2016-07-15 20:54
Simon, Emma, Finn Buchardt, Jacob, Amanda och Lars på läger i Danmark
Under den gångna veckan arrangerades Danska taekwondo förbundets (DTF:s) årliga sommarläger. 2016 föll värdskapet på Viborg och fem deltagare på lägret var från Trosa Taekwondo. Anledningen var från början att deltagandet var obligatoriskt för landslags- och talanglagsutövare, men efter Bodo von Munchows avgång var deltagandet frivilligt. 

Vi som ändå åkte ångrar oss inte och vi bjöds på träning av högsta klass. Vi valde att lägga vår fokus på teknikträning, men utbudet var brett och träning för alla åldrar, grader och inriktningar erbjöds under 6 späckade dagar.

Teknikpassen för elit hölls av danska landslagets head coach Finn Buchardt och hans två assisterande tränare Kim Nedergaard och Allan Olsen. Stora delar av de danska lands- och utvecklingslagen var på plats och visade verkligen den höga och jämna klass de håller. Vi deltog på samtliga pass och fick många bra tips på vad vi kan göra för att på ganska kort tid höja nivån på våra tekniker och presentationer. Framför allt framgick det väldigt tydligt att vi måste lägga mycket tid på stretching, balans och styrka.

Vi knöt vänskapsband och viktiga kontakter som gör att vi om vi vill kan deltaga på deras öppna samlingar (som inte riktar sig enbart till landslaget), vilket känns väldigt intressant.

Simon, Amanda, Emma och Jacob kämpade sig igenom många pass, några med väldigt tunga ben, och som tränare blir man både stolt och glad över vilka fina ungdomar som representerar föreningen. Att jag själv stapplade runt med svetten droppande och försökte hänga med i Chonkwon var det liksom bara att bjuda på...
Sommarträningen igång!
2016-06-22 11:03

Även om det inte alltid märks på vädret så är det sommar och med det så är sommarträningen i full gång.

Vi tränar på måndagar 18:45-20:00, samt torsdagar 19:00-20:00. Vi har fortfarande gratisplatser för barn och ungdomar, så passa på att prova taekwondo helt gratis under sommaren.

Jacob tävlar i Austrian Open (G-klass) i helgen
2016-06-16 21:22
Under helgen som kommer tävlar Jacob mot bästa tänkbara motstånd i Austrian Open. I Jacobs klass är det 26 anmälda från de flesta landslagen i Europa. 
Fyra till fem landslag använder Austrian Open som uttagningstävling för VM och vi kan räkna med att alla kommer väl förberedda. Jacob har tränat bra inför tävlingen och ser fram emot att få göra sitt bästa i en tävling med så kvalificerat motstånd. I första hand ligger målsättningen att försöka ta sig vidare till Semifinalrundan.
Nyheter från våra grupper
Trosa Kickboxning, 17/08 17:08 
Pure Sports "Fit as a fighter", 17/08 16:01 
Trosa Kickboxning, 17/05 10:07 
Trosa Kickboxning, 02/05 11:38 
Pure Sports "Fit as a fighter", 10/04 22:49 
Pure Sports "Fit as a fighter", 17/03 10:15