Terminsstart för nya och befintliga medlemmar v. 34
Trosa Taekwondo har som vanligt nybörjarintag i samband med skolstarten v. 34. Barn och vuxna tränar tillsammans på söndagar kl. 11:00-12:00 i våra fina lokaler på Bråtagatan 8 A. Samma vecka startar vår aktivitet för barn i förskoleåldern (4-6 år) "minikids" som tränar på söndagar 10:15-11:00.

Anmäl intresse via vårt formulär:

För mer information till nybörjare klickar ni på "Nybörjarinformation" i toppmenyn.

Vad väntar ni på?

För att se hur det kan se ut när vi tränar kan ni titta på det här videoklippet:


Inställda träningar 25:e september
2016-09-18 21:51
Vi försöker så långt det är möjligt att aldrig ställa in träningspass, men då och då händer det. Vi vill därför i god tid meddela att träningspassen söndagen den 25:e september ställs in med undantag från poomsaepasset kl 14:30.
Det innebär alltså att minikids 10:15-11:00, Nybörjarpasset 11:00-12:00, samt kamppasset 16:00-17:30 ställs in. 
Sprid gärna detta till era träningskompisar.
Träning och filmkväll!
2016-09-12 21:54
Arbetsgruppen som ansvarar för sociala aktiviteter under ledning av Marcus Rix bjuder in till terminens första träning & filmkväll! 
Aktiviteten vänder sig främst till de något äldre barnen (pga rent praktiska skäl med filmval och tid). Precis som förra gången kommer man att få möjlighet att ta med sig en kompis som ännu inte tränar hos oss om man vill. Enda kravet för det är att man anger det i kommentaren i den separata kallelsen (för att vi ska veta hur många som kommer och vilken ålder de har.) Kompisen förväntas deltaga på träningen...

Vi inleder kl. 18:00 med ett gemensamt träningspass och riggar därefter ordning för filmkväll med läsk och tilltugg. Svara på kallelsen senast den 26:e september (men gärna tidigare förstås).
Första tävlingen avklarad - så här gick Copenhagen Open
2016-09-11 13:36
Några ur poomsae team elite, Simon, Jacob, Fredrik (KSH IF), Janice (KSH IF) och Emma
Poomsae Team Elite startade tävlingssäsongen i ett soligt Köpenhamn. Poomsaetävling med hela danska eliten på plats och ett VM-laddande danskt landslag.
För Trosas deltagare Jacob, Emma, Simon och Amanda var det lite smånervöst. Relativt stora klasser och en ny tävlingsform för oss med elimineringar efter grundomgången. Det innebar att träningen inför tävlingen dels var tvungen att fokusera på grundomgångarna och dels förbereda våra tävlanden på de efterföljande mönstren. Tuffa klasser med tufft motstånd spädde på nervositeten något.

Tävlingen hölls på fyra mattor där endast en av mattorna hade fem domare. Resten fick klara sig med tre domare som dessutom var väldigt ojämna i sina bedömningar. Normalt brukar tävlande och coacher ha en relativt bra uppfattning om sin egen och motståndarnas poäng, men nu stämde den väldigt sällan. Generellt verkade "volym" och tempo vara väldigt viktigt för de danska domarna. Många tekniska misstag gömdes bakom höga sparkar och "försvann" i bedömningarna. Vi har haft fokus på det tekniska utförandet och straffades en hel del för detta. Nu var det dock inte så att de danska utövarna var dåliga på något sätt. De höll superhög klass och speciellt i junior dam var det knallhårt om finalplatserna. 

Emma startade med Koryo i ett rasande tempo. Hon var supernervös, eftersom hela hallen hade stannat upp för att titta på hennes klass där idel hemmafavoriter skulle göra upp om medaljerna. Mönster två (pall jang) gick mycket bättre rent tempomässigt, men Emma måste få upp höjden på sina ap chagis för att vara med och konkurrera på riktigt. I ren "power" är det få som slår henne. Vår bedömning var att Emma borde ha haft en av de åtta finalplatserna, men hon missade final med minsta möjliga marginal och slutade nia i ett mycket starkt startfält.

Jacob fick gå match mot en lagkamrat, Fredrik Palmqvist från KSH IF. Inte helt optimalt förstås, men danskarna tänker lite annorlunda vid lottning. I Sverige försöker vi hålla tävlande från samma klubbar på varsin sida i poolen, men inte här. Fredrik och Jacob är normalt väldigt jämna, så dagsformen avgör ofta. Den här gången var skillnaden lite större i mönster 1 som var Kuemgang. Här fick varken Fredrik eller Jacob särskilt bra betalt av domarna, men Jacob uppträdde något mer osäkert och tappade viktiga tiondelar som inte gick att reparera i mönster 2. Fredrik från Poomsae Elite vidare till final och en slutlig silvermedalj. Jacob fick en bronsmedalj för sin insats.

Simon fick kämpa med juniorer av högsta klass och har fått bra ordning på sina handtekniker. Det som fattas är just nu sparkhöjd och "klipp" i sparkarna och det tar vi med oss hem från Köpenhamn.

Amanda var en av 18 deltagare i en klass där man "bara" fick en chans att ta sig till final. Detta via ett mönster som är relativt nytt för Amanda (Chill Jang) och hon svarade för en stabil och säker insats. Poängbedömningen på den här mattan var den kanske svajigaste under dagen och mycket märkliga domslut ställde Amanda utanför finalen, något som hon förstås blev mycket besviken över.  

Vi tar med oss en hel del lärdomar från resan och känner att vi kryper närmare och närmare danskarna. Nästa tävling är Svenska Cupen den 24:e september.

Tävling för Poomsae Team Elite i Danmark
2016-09-06 12:40
Våra elitspelare som ingår i Poomsae Team Elite har sin första tävling för säsongen kommande helg. Det är Ambassadör Cup 2016 i Köpenhamn som sparkar (!) igång tävlingshösten. 
Håll tummarna för Emma, Simon, Jacob och Amanda från Trosa som alla möter väldigt kvalificerat motstånd i form av bland annat en VM-laddande landslagstrupp från Danmark.
Schemaändring
2016-09-05 09:45

För att även erbjuda träning till dem som har för avsikt att tävla i kamp eller poomsae har vi lagt till två pass på schemat, samt flyttat om bland två ordinarie pass.

Nya pass är:

Söndagar 14:30-16:00 Poomsae

Söndagar 16:00-17:30 Kamp (med stora inslag av fri sparring, skyddsutrustning är obligatorisk)


Dessutom byter måndags- och torsdagspasset plats med varandra (för att inte lägga kamp två dagar i rad)

Måndagar 18:45-20:00

Träning för barn 7-12 fr gröna bälten, samt vuxna alla grader. Viss inriktning mot graderingstekniker.


Torsdagar 18:45-20:00

Tränings för alla åldrar/grader med viss inriktning mot kampteknik.

Nyheter från våra grupper
Trosa Kickboxning, 17/08 17:08 
Pure Sports "Fit as a fighter", 17/08 16:01 
Trosa Kickboxning, 17/05 10:07 
Trosa Kickboxning, 02/05 11:38 
Pure Sports "Fit as a fighter", 10/04 22:49 
Pure Sports "Fit as a fighter", 17/03 10:15