Välkomna till Trosa Taekwondo
BARNGRUPPEN är full! Vi kommer inte att ta in fler barn den här terminen, men ni är välkomna att ställa ert barn i kö för HT-2018 genom att fylla i en medlemsansökan.

När det gäller övriga åldrar (13 år och uppåt) finns det fortfarande plats.


Sportlovsledigt
2018-02-02 11:15
Under v. 8 ställer vi in samtliga pass, eftersom många är bortresta. Det kan tänkas att det trots allt hålls "spontanpass" av någon instruktör med spring i benen, så håll utkik i vår grupp på Facebook för uppdateringar.
Ny huvudinstruktör på Trosa Taekwondo!
2018-01-26 09:20
Jimmy Oscarsson, 4 Dan, är Trosa Taekwondos nya huvudinstruktör. Jimmy har tränat taekwondo större delen av sitt  liv och dessutom drivit klubbar i Nyköping och Södertälje. Förutom taekwondo har Jimmy också erfarenhet av att träna, tävla och instruera i kickboxning.

Huvudinstruktören har till uppgift att bland annat:
  • Ansvara för schemaläggning 
  • Utse instruktörer
  • Utveckla instruktörerna
  • Ansvara för den sportsliga inriktningen
  • Upprätta graderingskrav och se till att instruktörerna utbildar i enlighet med dessa 
  • Ansvara för graderingen och examinera Trosa Taekwondos elever.
Den tidigare huvudinstruktören, Lars, har ett allt större engagemang i förbundet, dels som ordförande i Östsvenska Taekwondoförbundet och nu senast som landslagstränare för kadetter och juniorer i poomsae. Överlämningen sker i största samförstånd och Jimmy har varit tillfrågad tidigare, men då avböjt på grund av tidsbrist. Lars kvarstår som instruktör i föreningen och ser fram emot att kunna lägga mer tid och energi på att undervisa föreningens barngrupp.

Jimmy är känd i föreningen för sitt stora kunnande och sitt lugna och vänliga bemötande. En av Jimmys första uppgifter blir att lära känna de medlemmar han ännu inte har haft möjligheten att träffa så mycket.
Guld till Simon - Brons till Emma
2018-01-22 10:54
Poomsaelandslaget valde NM i Finland som årets första tävling. 
Trosa Taekwondo representerades av Simon Hofvander och Emma Wiberg. Simon fick ett lagguld och Emma ett lagbrons med sig hem till Trosa. 

Stort Grattis!
Emma och Simon till Nordiska Mästerskapen i Finland
2018-01-19 12:54
Kommande helg gör Emma och Simon sin tävlingsdebut i landslaget! 
Båda tävlar individuellt och i lag under lördagen och Trosa Taekwondo passar naturligtvis på att skicka med dem ett stort "Lycka till" när de nu reser till Finland. Med på resan är även Trosa Taekwondos huvudinstruktör Lars, som är landslagscoach för kadetter och juniorer.
Jacob, Emma och Simon uttagna i Svenska Poomsaelandslaget!
2017-12-23 17:34
Efter en mycket bra genomförd tävlingssäsong fick Trosa Taekwondos elittävlande i poomsae besked om att de är uttagna till landslaget för 2018!
Jacob byter åldersklass och får plats i juniorklassen genom att under året rankat sig etta i alla tre tävlingsklasser, individuellt, par och i lag. Emma går in i 2018 som högsta rankade damjunior individuellt och i lag, medan Simon tar sin plats genom att vara förstarankad med sitt lag.  

Tävlingssäsongen drar igång redan i januari med Nordiska Mästerskapen (NM) i Finland och det stora målet för 2018 är VM i Chinese Taipei under hösten.

Stort Grattis till alla tre!
Nyheter från våra grupper
Poomsae Team Elite Sweden, 21/08 14:00 
Poomsae Team Elite Sweden, 07/08 11:37 
Poomsae Team Elite Sweden, 04/07 15:47 
Poomsae Team Elite Sweden, 03/07 15:48 
Poomsae Team Elite Sweden, 03/06 23:10 
Poomsae Team Elite Sweden, 19/05 16:23