SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Information för Nybörjare

Vårt nybörjarintag sammanfaller med skolstarten för höst- respektive vårtermin. I regel varar intaget ca en månad och sedan stänger vi grupperna. Som nybörjare tränar du i en blandgrupp med barn som har tränat ett par terminer.

 

På våra pass tränar vi koordination, allmän motorik, styrka, flexibilitet och kondition. De första passen är relativt grundläggande då vi strävar efter att redan från början lära ut korrekt sparkteknik. Vi tränar sedan sparkar på mittsar redan under nybörjartiden. Vi tränar barfota i långa byxor och t-shirt (eller dobok). Medtag vattenflaska.

 

Som medlem i Trosa Taekwondo är du indirekt medlem i Svenska Taekwondoförbundet (STF) och Riksidrottsförbundet. Du omfattas av en olycksförsäkring som gäller vid träning, tävling och läger. Just läger är ett återkommande (och helt frivilligt) inslag under en typisk termin. Då får man chansen att träna i mer sammanhängande block och ofta för väldigt kvalificerade gästinstruktörer.

 

Terminen avslutas med en gradering där man får visa upp vad man har lärt sig. För att gradera sig måste man ha betalat terminsavgiften, graderingsavgiften, samt ha en dobok (dräkt). All utrustning finns att köpa hos föreningen till bra priser.

 

Under hösten 2021 tränar nybörjare på måndagar kl. 18:30:-19:30 (Barn) samt på onsdagar kl. 18:30- 19:30 (Barn) i våra lokaler på Bråtagatan. Vuxna och ungdomar från 13 år tränar måndagar och torsdagar 19:30-20:30.

 

Vi rekommenderar dessutom att du som ny medlem gillar vår sida på Facebook (www.facebook.com/TrosaTaekwondo) och går med i Facebookgruppen "TROSA TAEKWONDO (CLOSED)" för att ta del av information vill vill nå ut med snabbt.